daten-met-iemand-met-een-veel-lager-iq

Daten met iemand met een veel lager IQ

Online daten kun je vergelijken met een spelletje. Het kan mooi beginnen, maar vaak weet je niet waar het eindigt, omdat je elkaar nog niet goed genoeg kent. Je kan een heer ontmoeten met een hele knappe kop, maar naarmate je hem beter leert kennen, merk je dat er toch niet zoveel in z’n mars zit. Als je interesse in iemand heb zijn er vaak standaard vragen die een gesprek aan het rollen brengt. De eerste vragen zijn meestal: hoe oud ben je, heb je kinderen, waar werk je, wat is je hoogste genoten opleiding, wat zijn je doelen voor de toekomst en ga zo maar door. Aan de hand van de beantwoording van de vragen kan je ongeveer merken om wat voor soort type persoon het ongeveer gaat. Als je bij het chatten merkt dat het gesprek moeilijk op gang komt, kan het zijn dat de persoon aan de andere kant niet zo bespraakt is of moeilijk het geheel kan volgen.

 

ontdekking-lager-iq-bij-de-andere-partij

Ontdekking lager IQ bij de andere partij

  We stoppen even bij de vraag; waar werk je en wat is je hoogst genoten opleiding? Als je bij deze vragen merkt dat de persoon een heel ander type persoon is dan je in gedachte had, kan dat even afkicken, maar je waagt het toch om een date afspraak te maken. Wie weet is het toch een beetje anders. Hoe ga je ermee om als iemand lager geschoold is dan je? Is het een risico voor de relatie? Kan je overweg met iemand met een lagere intelligentie niveau dan jij heb? Hedendaags zijn vrouwen vaak beter geschoold dan mannen. Vrouwen kiezen er vaak voor om een universitaire opleiding te genieten en ook af te ronden, maar mannen kiezen integendeel er niet voor om verder te studeren, maar om meteen te verdienen. Wanneer het op liefdes gebied aankomt wordt het vaak een beetje lastiger. Het is ideaal wanneer je partner ook dezelfde scholingsniveau als jou heeft, waardoor je makkelijker kan communiceren met elkaar. Nu is dat vaak niet het geval. De weinige mannen die een universitaire opleiding genoten hebben denken in hun jonge jaren niet aan settelen met een vrouw, maar aan carrière. Als vrijgezelle intelligente vrouw hoor je vaak de vraag “hoe komt het dat een vrouw als jou nog vrijgezel is”. Je hebt alles wat een man wel zou willen. Nou ja, zoveel vragen waar ik zelf geen goed antwoord op heb. Ben ik soms te kritisch of zijn er teveel vrouwen en juist te weinig capabele mannen die rondlopen?

Om terug te komen op de ham vraag als een lager geschoolde man met een lager IQ een risico voor de relatie is. Daten met een man die lager dan jou geschoold is, is soms een uitdaging die positief kan zijn, maar het kan op den duur ook negatief werken. Als zo een man wel prachtige karaktereigenschappen heeft die zijn hele lage intelligentie niveau compenseert, kan dit voor de relatie wel prettig werken, maar op het moment dat dat niet zo is en je merkt dat je steeds verkeerd begrepen wordt bij het voeren van gesprekken, kan dat uiteindelijk voor jou, maar ook voor hem irritant werken. Als je merkt dat je al langere tijd vrijgezel ben, omdat je opzoek ben naar een man met een hoge intelligentie, kun je toch maar liever een stapje lager wagen. Je weet maar nooit!